Weboldalunk a jobb felhasználói élmény, valamint bizonyos marketing és elemzési funkciók működéséhez sütiket (cookie) használ. A webáruházban való további böngészéssel Ön hozzájárul ezen sütik használatához. Amennyiben nem kíván hozzájárulni a marketing funkciójú sütik használatához, úgy a "Beállítások módosítása"  gombra kattintva lehetősége van ezek leállítására, ebben az esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. További részletek a sütik működéséről az Adatvédelmi Nyilatkozatban talál.
Menü

Kurkumás latte

Kurkumás latte A kurkuma nemcsak karakteresen finom ízének köszönheti népszerűségét, hiszen azon fűszerek egyike, ami kívül-belül jótékonyan hat testünkre, egészségünkre. Indiában évezredek óta használják legalább annyira gyógynövényként, mint fűszerként, mára pedig már a modern orvostudomány is aktívan kutatja jótákony hatásait. Bizonyítottan antioxidáns hatású és gyulladáscsökkentő, ennek köszönhetően immunrendszerünk és bőrünk szépségének megóvásában is hatásos. A kurkumából készült ital, az aranytejként is ismert kurkumás latte remek formája a kurkuma fogyasztásának. Élénkíti és frissíti testünket és elménket, élénk sárga színe pedig a jókedvünkre lesz pozitív hatással ;) Tökéletes választás reggeli italnak kávé helyett, ha koffeinmentes ébresztőre vágysz, de a délutáni lazításhoz is remek választás!

Kurkumás latte hozzávalói (1 nagyobb csészéhez):

A pasztához:

  • 2 evőkanál  méz
  • 1 púpos teáskanál őrölt Balance Food kurkuma
  • 1 tekerésnyi frissen őrölt bors
  • késhegynyi fahéj és gyömbérpor

Az italhoz:

  • 2 dl meleg magtej (mandula, kókusz)

Elkészítés:

A mézben alaposan keverjük el a kurkumát, így egy pasztát készítünk. A csészébe öntsük bele a jól felmelegített magtejet, majd tegyük bele a kurkumapaszta felét, tekerjük rá a borsot, és a többi fűszert. Alaposan keverjük el és melegen fogyasszuk. Napkezdéshez, mivel energetizál, délutáni lazításhoz vagy kezdődő megfázás esetében is tökéletes ital.

Kurkumás latte - aranytej recept

Tartalomhoz tartozó címkék: kurkuma laktózmentes