Weboldalunk a jobb felhasználói élmény, valamint bizonyos marketing és elemzési funkciók működéséhez sütiket (cookie) használ. A webáruházban való további böngészéssel Ön hozzájárul ezen sütik használatához. Amennyiben nem kíván hozzájárulni a marketing funkciójú sütik használatához, úgy a "Beállítások módosítása"  gombra kattintva lehetősége van ezek leállítására, ebben az esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. További részletek a sütik működéséről az Adatvédelmi Nyilatkozatban talál.
Menü

Gluténmentes cantuccini

Gluténmentes cantuccini A cantuccini nem más, mint egy fenséges, kétszersült olasz mandulás keksz, amit extrém ropogóssága, valamint ellenálhatatlan mandulás íze abbahagyhatatlan nasivá tesz. Ezt a szuper receptet hoztuk el most Nektek gluténmentes verzióban. A cantuccini elkészítése gyerekjáték, hiszen a kekszekkel ellentétben nem kell bajlódni a nyújtással, formára szaggatással. Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, majd kisütjük, szeleteljük és jöhet a pirítás. Az olaszok hagyományosan édes desszertborba mártogatva fogyasztják kedvenc kekszüket, de tea vagy kávé mellé is tökéletes választás. 

Gluténmentes cantuccini hozzávalói:

  • 300 g zabpehelyliszt
  • 160 g rizsliszt
  • 40 g útifűmaghéj liszt
  • 220 g kókuszvirág cukor
  • 2 tk fahéj
  • 2 tk sütőpor (szódabikarbónával helyettesíthető)
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 db tojás (nagy tojás esetében 3)
  • 40 g olvasztott vaj
  • mandula
  • ízlés szerint tehetünk még bele étcsokoládét, aszalt gyümölcsöket

Gluténmentes cantuccini elkészítése:

1. A cantuccini száraz hozzávalóit összekeverjük egy tálban.

2. A tojásokat, a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat és tésztát gyúrunk belőle.

3. Félúton hozzáadjuk a mandulát, az étcsokoládét és tovább gyúrjuk a gluténmentes cantuccini tésztáját.

4. Laposabb kenyérformát formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 30 percig sütjük.

5. Sütés után felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk.

Sütis dobozban tárolva hosszú napokig eltartható, tökéletes reggelire kávé mellé, tízóraira, vagy uzsonárra gyors nasinak. Jó étvégyat :)