Fokhagymakrémleves recept (laktózmentes, vegán verzió is)

Fokhagymakrémleves hozzávalói:
- 1 fej duci fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ek Balance Food Kókuszzsír
- 5 dl húsalaplé / zöldségalaplé (Balance Food Sómentes ételízesítőből is készíthető)
- 2 dl főzőtejszín / növényi tejszín (pl. Kara Kókuszkrémből) (étkezési szokásoknak megfelelően)
- frissen őrölt bors
- só (Balance Food Himalája só)
- díszítéshez: snidling, fokhagymaszár, reszelt sajt, pirított magvak
Fokhagymakrémleves elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát tisztítsuk meg, és szeleteljük fel vékonyan. A vajon pirítsuk illatosra, sózzuk és öntsük fel az alaplével. 15-20 perc alatt főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítsük. Végül adjuk hozzá a tejszínt / növényi tejszínt keverjük meg és főzzük további 5 percig. Frissen őrölt borssal, snidlinggel, fokhagymaszárral ízesítsük tovább. Forrón tálaljuk reszelt sajttal vagy pirított magvakkal meghintve.
Fogyaszzátok egészséggel, jó étvágyat kívánunk hozzá!