Blansírozott mandula 100g
A blansírozott mandulát használhatjuk süteményekhez, pitékhez, fagylalthoz, gyümölcssalátákhoz, tésztaételekhez, édességek díszítéséhez, de kiváló kiegészítője a hal- és a húsételekhez is illik. Tökéletes snack önállóan vagy aszalt gyümölcsökkel. |
|
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 13 |
Leírás és Paraméterek
A mag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más vegyi anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. Mértékletes fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is véd. Dohányosknak különösen ajánlott!
Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a "rossz" koleszterin szintjét. Tudományos kutatások kimutatták, hogy az egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag mediterrán konyha fontos szerepet játszik a vérkeringési zavarok és a szívinfarktus megelőzésében.
A mandula nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt, védve a szabad gyökök hatásától. A mandula nem tartalmaz sikért (glutint), jó alternatívát jelentve a lisztérzékenyek számára. Egész sor B-vitamin komplexumot tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin), de jó adag folsav is van benne. Ezek az enzimek hatóerőként működnek a sejtekben zajló metabolizálási folyamatokban. Kiváló ásványi anyagforrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.
Összetevők | 100% blansírozott mandula |
Száraz,hűvös helyen tárolandó! | |
Származási hely | EU |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 2566kj/621kcal |
Zsír | 52g |
amelyből telített zsírsavak | 4,74g |
Szénhidrát | 7,6g |
amelyből cukrok | 4,2g |
Fehérje | 24,1g |
Rost | 12,9g |
Só | 0,035g |