Weboldalunk a jobb felhasználói élmény, valamint bizonyos marketing és elemzési funkciók működéséhez sütiket (cookie) használ. A webáruházban való további böngészéssel Ön hozzájárul ezen sütik használatához. Amennyiben nem kíván hozzájárulni a marketing funkciójú sütik használatához, úgy a "Beállítások módosítása"  gombra kattintva lehetősége van ezek leállítására, ebben az esetben előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. További részletek a sütik működéséről az Adatvédelmi Nyilatkozatban talál.
Menü

Aszkorbinsav 500 g

Ár:
1.900 Ft

Az aszkorbinsav, vagy más néven C-vitamin (L-aszkorbinsav) egy antioxidáns tulajdonságú, vízben oldódó vitamin. A C-vitamint szervezetünk nem képes tárolni, ezért folyamatos pótlásra szorul.

Az aszkorbinsav két formában fordul elő, D- és L-aszkorbinsav. Ezek közül csak az L-aszkorbinsav képes vitaminként hasznosulni az emberi szervezetben, a D-aszkorbinsav bár ártalmatlan, vitaminként fogyasztva haszontalan, vitaminként árusítani nem lehet.  Aszkorbinsav vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjon annak típusáról. A webáruházunk által forgalmazott aszkorbinsav L-aszkorbinsav, vagyis C-vitamin!

Szerezhető hűségpontok: 39
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Leírás

A 16. század elején már felfedezték a skorbut nevű betegséget, amit már akkor hiánybetegségként kezeltek. Felfedezték, hogy a hosszú hajóutak során a gyümölcsben gazdag étrend segíti a skorbut megelőzését. 1912-ben sikerült tudományos kísérletekkel bizonyítani, hogy a skorbut valóban hiánybetegség, majd 1920-ban fedezték fel azt a tápanyag alkotóelemet, aminek hiánya a betegséget kiváltja, ekkor még hexuronsav néven illették ezt a szerves savat, amit ma C-vitaminként ismerünk. 1937-ben kémiai Nobel-díjban részesült Norman Haworth és Paul Karrer az aszkorbinsav szerkezetének meghatározásáért, Szent-Györgyi Albert pedig orvosi Nobel-díjban részesült a C-vitamin biológiai hatásainak felfedezéséért.

Jótékony hatása

Az aszkorbinsav (C-vitamin) igen erős antioxidánsként működik, ennek köszönhetően semlegesíti a szabadgyököket. A szabadgyökök főként a helytelen étrend, a dohányzás, a környezetszennyezés hatására alakulnak ki szerveztünkben, ahol károkat okoznak szervezetünkben, ezzel is elősegítve a rák, a cukorbetegség, izületi gyulladás és különböző szívbetegségek kialakulását. A nagy mennyiségben elfogyasztott aszkorbinsav hozzásegít a szervezet ellenállóképességének kialakulásához, így elkerülhetőek a nemkívánt megbetegedések.

Az aszkorbinsav a szervezet megfelelő kollagén termelésében is részt vesz. A kollagén olyan fehérje, ami a bőrben, az erekben és kötőszöveteinkben található  meg. Elősegíti a fiatalos, rugalmas bőr fenntartását, jótékonyan hat a csontok és fogak egészségére, elősegíti a sebgyógyulást.

Aszkorbinsav felhasználási javaslat

Az új ajánlások alapján 1000-1500 mg C-vitamint érdemes naponta fogyasztani egészségünk megőrzése érdekében. Ezt főként nyers gyümölcsök és zöldségek, valamint étrendkiegészítők segítségével tudjuk fedezni. A betegségek elkerülése érdekében a minimálisan ajánlott napi fogyasztási mennyiség aszkorbinsav esetén 90 mg férfiak esetében, nőknél 75 mg. Magasabb a napi ajánlott mennyiség terhes és szoptató kismamáknak, valamint dohányzók esetében. Az aszkorbinsav hőérzékeny anyag, ezért kerüljük magas hőmérsékletű ételekben való alkalmazását. Célszerű langyos teába, limonádé keverve fogyasztani.

Balance Food Aszkorbinsav 500 g ár: 1.900 Ft

Nettó tömeg 500 g
Összetevők aszkorbinsav (L-aszkorbinsav)
Származási hely -
Átlagos tápérték 100 g termékben
- Energia - kJ / - kcal
- Zsír - g
- amelyből telített zsírsavak - g
- Szénhidrát - g
- amelyből cukor - g
- Fehérje - g
- Rost - g
- Só - g
A paraméter adatok feltöltés alatt!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: aszkorbinsav, C-vitamin