Interhealth LipoBsol, B-vitamin tartalmú étrendkiegészítő, 500ml
Interhealth LipoBsol, B-vitamin tartalmú étrendkiegészítő, 500ml
13 989 Ft

Interhealth LipoBsol, B-vitamin tartalmú étrendkiegészítő, 500ml

B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitamint, kolint és orvosi zsálya kivonatot tartalmazó folyékony
étrendkiegészítő készítmény édesítőszerrel.

A B1 vitamin, vagy más néven tiamin egy olyan esszenciális vegyület, amelyre az emberi test minden szövetének szüksége van a megfelelő működéshez. A tiamin volt az első B-vitamin, amelyet a tudósok felfedeztek, ezért viseli a neve az 1-es számot. A többi B-vitaminhoz hasonlóan a tiamin is vízben oldódik, és segít a szervezetnek energiává alakítani a bevitt tápanyagokat. A B2 vitamin, azaz riboflavin egy olyan vegyület, amely szintén kiemelten fontos az emberi szervezet megfelelő működéséhez. A riboflavin általában kofaktorként működik; a flavin adenin mononukleotid (FMN) és a flavin adenin dinukleotid (FAD) számos enzimatikus reakciókban, és kulcsfontosságú anyagcsere-funkciókban tölt be kiemelt szerepet azáltal, hogy közvetíti az elektronok átvitelét a biológiai oxidációs-redukciós reakciókban.A B2 vitamin, azaz riboflavin egy olyan vegyület, amely szintén kiemelten fontos az emberi szervezet megfelelő működéséhez. A riboflavin általában kofaktorként működik; a flavin adenin mononukleotid (FMN) és a flavin adenin dinukleotid (FAD) számos enzimatikus reakciókban, és kulcsfontosságú anyagcsere-funkciókban tölt be kiemelt szerepet azáltal, hogy közvetíti az elektronok átvitelét a biológiai oxidációs-redukciós reakciókban. A B3 vitamin (más néven niacin) a vízben oldódó B-vitaminok egyike. A felszívódó niacint a szervezet valamennyi szövete átalakítja fő aktív formájává, a nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD) koenzimé. Több mint 400 enzimnek van szüksége NAD-ra a szervezetben zajló reakciók katalizálásához, ami több, mint bármely más vitaminból származó koenzim esetében. A NAD egy másik aktív formává, a nikotinamid-adenin-dinukleotid-foszfát (NADP) koenzimmé is átalakul a vázizomzat kivételével minden szövetben11 . A NAD és a NADP szükséges a legtöbb metabolikus redox folyamathoz a sejtekben, ahol szubsztrátok oxidálódnak vagy redukálódnak.
A a B5 vitamin egy több mint 80 évvel ezelőtt azonosított pantoténsav egy esszenciális vitamin, amely az anyagcserét szolgáló koenzim A (CoA) prekurzoraként szolgál. A pantoténsav CoA formájában és az acil-hordozó fehérje alkotórészeként részt vesz a lipideket, fehérjéket és szénhidrátokat érintő számtalan anyagcsere-reakcióban. Ezenkívül fontos az immunrendszer, az idegrendszer és a emésztőrendszer számára.
A B6-vitamin, más néven piridoxin, egy vízben oldódó vitamin, amelyre a szervezetnek számos funkcióhoz van szüksége. Fontos a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserében, valamint a vörösvértestek és a neurotranszmitterek létrehozásában. A szervezetünk nem képes előállítani a B6- vitamint, ezért élelmiszerekből vagy étrend-kiegészítőkből kell bevinni. A legtöbb ember elegendő B6- vitaminhoz jut a táplálkozással, de bizonyos népcsoportoknál fennállhat a hiány kockázata. A megfelelő mennyiségű B6-vitamin fogyasztása fontos az egészséghez, és a krónikus betegségek megelőzésében és kezelésében is szerepet játszhat.
A B7 régen H-vitaminként is ismert biotin egyike a B-komplex vitaminoknak, amelyek segítenek a szervezetnek a táplálékot energiává alakítani. A "biotin" szó az ógörög "biotos" szóból származik, ami "életet" vagy "táplálékot" jelent. A B-vitaminok, és különösen a biotin, segítenek megőrizni a bőr, a haj, a szem, a máj és az idegrendszer egészségét. A biotin a terhesség alatt is létfontosságú tápanyag, mivel fontos az embrionális növekedéshez.
A folsav B9-vitamin, M-vitamin. A folsav vízben oldódó vitamin. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, különösen a várandós anyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében hibátlan. Szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer, és a szájnyálkahártya épségéhez is. A raktározott folsav teljes mennyiségének kb. fele található a májban. Az egészséges ember mintegy 5-15 mg folsavat raktároz szervezetében.
A B12-vitamin, más néven kobalamin egy olyan alapvető fontosságú vitamin, amelyre a szervezetnek szüksége van, de nem képes előállítani. Természetes módon állati termékekben található, de bizonyos élelmiszerekhez is hozzáadják, és szájon át szedhető étrend-kiegészítőként vagy injekció formájában is elérhető. A B12-vitaminnak számos szerepe van a szervezetben. Támogatja az idegsejtek normális működését, és szükséges a vörösvértestek képződéséhez és a DNS-szintézishez. A legtöbb felnőtt számára az ajánlott napi bevitel 2,4 mcg, bár a terhes vagy szoptató nők esetében ez magasabb. A B12vitamin lenyűgöző módon válhat a szervezeted hasznára, például azáltal, hogy növeli az energiádat, javítja a memóriádat és segít megelőzni a szívbetegségeket.
13 989 Ft
A vásárlás után járó pontok: 280 Ft
Részletek
Nettó súly: 550 g

Összetevők: Tisztított víz, Emulgeáló szer: Glicerin, Szója lecitin, Poliszorbát 80, Aroma: Grapefruit aroma, Savanyúságot szabályzó anyag: Citromsav, Tartósítószer: Solutio Conservans, K-szorbát, Na-benzoát, Színezék: E124
Érzékszervi tulajdonságok: Vöröses-barna, Grapefruit ízű folyadék.
Tárolása: Szavatossági idő a címkén feltüntetve. Eredeti csomagolásában szobahőn tárolható, napfénytől, sugárzó hőtől védett helyen. Felbontását követően javasolt hűtőszekrényben tárolni és 30 napon belül elfogyasztani.
Gyermekektől elzárva tartandó!
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük, az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Ügyfélszolgálatunkon!

Összetevő Egy adagban (15 ml) Flakonban (500 ml) NRV%
B1 vitamin (tiamin) 3,3 mg 110 mg 300
B2 vitamin (riboflavin) 2,8 mg 93 mg 200
B3 vitamin (niacin) 16 mg 533,33 mg 100
B5 vitamin (pantoténsav) 28,5 mg 950 mg 475
B6 vitamin (piridoxin) 11,2 mg 373 mg 800
B7 vitamin (biotin) 0,25 mg 8,33 mg 500
B9 vitamin (folsav) 0,4 mg 13,33 mg 200
B12 vitamin (kobalamin) 0,5 mg 16,67 mg 2000
Kolin 123,4 mg 4113,33 mg NA
Orvosi zsálya kivonat 600 mg 20000 mg NA
Hasonló termékek